Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 125 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çarliston biber
- Yarım kapya biber
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye kıymayı alalım ve kavurmaya başlayalım, sıvı yağ ekleyelim.
- Üzerine soğanı, sarımsağı ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Salça, maydanoz ve baharatları ekleyelim.
- Karnabaharı yıkayın çok küçük olmayacak formda modüllere kesin. Haşlamanıza gerek yok.
- Karnabaharları kıymanın üzerine dökün ve 1-2 dk kavurun.
- Üzerine sıcak su ekleyin. (karnabaharların üzeri kapanmayacak şekilde).
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dk denetimli pişirin.