bilgisayarci
FD Üye
Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 300 gram kıyma
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları temizleyip, geniş bir tencerede kaynamış olan suyun içinde, yaklaşık 10 dakika kadar haşlayalım ve haşlanmış olan karnabaharı bir süzgece dökelim ve suyunun süzmesini sağlayalım.
- Başka bir tencereye sıvı yağımızı koyalım ve üzerine kıymamızı koyalım rengi dönesiye kadar kavuralım.
- Üzerine, ince doğranmış soğanları atıp 3 dakika kadar daha kavurup, tekrar üzerine küçük küp şeklinde doğranmış patatesleri ve havuçları atarak bir 3 dakika daha kavurup tekrar üzerine haşlanmış karnabaharı ve salçayı tuzu atarak güzelce karıştıralım.
- Üzerine aynı seviyeye gelecek şekilde kaynamış su ilave ederek yaklaşık kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim.
- Tabi bu arada ara sıra patates ve havuçlara bakalım piştiyse daha erken pişmediyse 5 dakika daha fazla pişirebiliriz.
- Her sebze cinsine göre pişme süresi farklı olabilir. Pişen yemeğimizi servis edebiliriz herkese afiyet olsun.