Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy karnabahar
- 5 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 kase yoğurt
- 1 adet sarımsak
- Tuz
Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Almış olduğumuz orta boy karnabaharı küçük küçük ağaç şeklinde bıçak yardımıyla kesip suya atıyoruz.
- Küçük ağaç şeklinde karnabahar bir kap suda beklerken. Havuçların kabuklarını soyup istediğimiz dilimlerde kesiyoruz kolay haşlayacak şekilde.
- Kaynamış olan suyun içine önce dilimlemiş olduğumuz havuçları kaynamış suyun içine haşlamak için atıyoruz.
- Havuçlar haşlandıktan sonra süzgeç yardımıyla alıp kesmiş olduğumuz karnabaharlarımızı atıyoruz suyun içine yumuşadığını kontrol ettikten sonra minik ağaçlarımızı da haşlanmış bu şekilde alıyoruz.
- Bir kapta havuç bir kapta karnabaharlarımız soğurken. 1 su bardağı sıvı yağı kızartma tavamıza koyup ısınmaya bırakıyoruz yağı.
- Yağ ısınırken 2 yumurtayı karnabahar im çokluğuna göre 1 de kırabilirsiniz yumurtayı. Önce kızarmış yağda havuçları kızartıyoruz.
- Ben havuçları yumurtaya batırmıyorum direk kızartıyorum yüzü biraz kızardıktan sonra alıyorum. Daha sonra karnabaharları yumurtaya batırıp kızartmak için yağın içine atıyorum.
- Dağılmasın diye tek tek batırıp minik ağaçları kızgın yağın içine atıyorum. Kızarmış olan karnabaharları. Küçük bir borcama alıyorum.
- Havuç ve kızarmış karnabaharlar dinlenirken. 1 diş sarımsak bir kase yoğurt la sarımsaklı yoğurdumuzu yapıyoruz tuz ekleyip yemeğe hazır ediyoruz (Karnabaharları fazla haşlamıyorum az sert olsun yoksa dağılır kızartırken)