Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnabahar Yemeği

Karnabahar Yemeği
0
30

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
karnibahar-yemegi-1.jpg

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

• Orta boy karnabahar
  • 5 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet sarımsak
  • Tuz

Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Almış olduğumuz orta boy karnabaharı küçük küçük ağaç şeklinde bıçak yardımıyla kesip suya atıyoruz.
  2. Küçük ağaç şeklinde karnabahar bir kap suda beklerken. Havuçların kabuklarını soyup istediğimiz dilimlerde kesiyoruz kolay haşlayacak şekilde.
  3. Kaynamış olan suyun içine önce dilimlemiş olduğumuz havuçları kaynamış suyun içine haşlamak için atıyoruz.
  4. Havuçlar haşlandıktan sonra süzgeç yardımıyla alıp kesmiş olduğumuz karnabaharlarımızı atıyoruz suyun içine yumuşadığını kontrol ettikten sonra minik ağaçlarımızı da haşlanmış bu şekilde alıyoruz.
  5. Bir kapta havuç bir kapta karnabaharlarımız soğurken. 1 su bardağı sıvı yağı kızartma tavamıza koyup ısınmaya bırakıyoruz yağı.
  6. Yağ ısınırken 2 yumurtayı karnabahar im çokluğuna göre 1 de kırabilirsiniz yumurtayı. Önce kızarmış yağda havuçları kızartıyoruz.
  7. Ben havuçları yumurtaya batırmıyorum direk kızartıyorum yüzü biraz kızardıktan sonra alıyorum. Daha sonra karnabaharları yumurtaya batırıp kızartmak için yağın içine atıyorum.
  8. Dağılmasın diye tek tek batırıp minik ağaçları kızgın yağın içine atıyorum. Kızarmış olan karnabaharları. Küçük bir borcama alıyorum.
  9. Havuç ve kızarmış karnabaharlar dinlenirken. 1 diş sarımsak bir kase yoğurt la sarımsaklı yoğurdumuzu yapıyoruz tuz ekleyip yemeğe hazır ediyoruz (Karnabaharları fazla haşlamıyorum az sert olsun yoksa dağılır kızartırken)
Karnabahar Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt