Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar (En fazla 1 kilo)
- 2 buçuk su bardak su
- Yarım kuru soğan (Soğan büyükse 4 te 1 ini kullanın)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı mesken imali menemen (Olmasa da olur)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ
Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharlarımızı kısım dal ayırıyoruz, büyük olanları 2 ye yahut 3 e bölüyoruz ve yıkıyoruz, süzülmeye bırakıyoruz,.
- Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz,.
- Tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, soğanlarımızı ve menemen sosumuzu içine atıp kavuruyoruz,.
- Soğanlar kavrulduktan sonra salçalarımızı da atıyoruz biraz daha kavuruyoruz,.
- Karnabaharlarımızı atıyoruz, içine karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberimizi de atıp, şöyle bir kaç sefer çeviriyoruz,.
- Üzerine suyumuzu, tuzumuzu ekliyoruz ve yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
- Önce orta ateşte sonra da kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz,.
- Ocağın altını ve tenceremizin kapağını kapatıp, yemeğimizi biraz demlenmeye bırakıyoruz,. Dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet, bal, şifa olsun ????.