Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Yemeği

Karnabahar Yemeği
0
21

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
karnabahar-yemegi.jpg

Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabahar (En fazla 1 kilo)
  • 2 buçuk su bardak su
  • Yarım kuru soğan (Soğan büyükse 4 te 1 ini kullanın)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı mesken imali menemen (Olmasa da olur)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharlarımızı kısım dal ayırıyoruz, büyük olanları 2 ye yahut 3 e bölüyoruz ve yıkıyoruz, süzülmeye bırakıyoruz,.
  2. Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz,.
  3. Tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, soğanlarımızı ve menemen sosumuzu içine atıp kavuruyoruz,.
  4. Soğanlar kavrulduktan sonra salçalarımızı da atıyoruz biraz daha kavuruyoruz,.
  5. Karnabaharlarımızı atıyoruz, içine karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberimizi de atıp, şöyle bir kaç sefer çeviriyoruz,.
  6. Üzerine suyumuzu, tuzumuzu ekliyoruz ve yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  7. Önce orta ateşte sonra da kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz,.
  8. Ocağın altını ve tenceremizin kapağını kapatıp, yemeğimizi biraz demlenmeye bırakıyoruz,. Dinlendikten sonra servis yapıyoruz.  Afiyet, bal, şifa olsun ????.
Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt