Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karnabahara haşlama süreci yapmadığımızı belirtmek istiyorum.
- 30 dk da yemeğimiz hazır olacak ???? soğanı yemeklik doğrayalım.
- Yarım çay bardağı zeytinyağında soğanı 2-3 dk kızartalım.
- Havucu soyup halka biçiminde doğrayalım.
- Tencereye atalım. 2-3 dk kavuralım.
- Salça ekleyip tekrar kavuralım.
- Patatesi çok ufak olmayacak formda küp doğrayıp ekleyelim.
- Karnabaharı da çok ince olmayacak formda doğrayalım ve ekleyelim.
- Tuz ve kararbiber ekleyip karıştıralım.
- Suyunu ek edip 25-30 dk kapağı kapalı pişirelim.
- Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatıp yemeğimizi servis edelim. Afiyet olsun.