Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabaharlı Cevizli Kek Videolu

Karnabaharlı Cevizli Kek Videolu
0
19

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
karnibaharli-cevizli-kek.jpg

Karnabaharlı Cevizli Keki İçin Malzemeler

• Yarım adet karnabahar (Doğranınca orta boy kase dolusu)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı un (benimki tam geldi una göre değişim yapabilir kendiniz ayarlayın)
  • 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı susam

Karnabaharlı Cevizli Keki Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurtaları şeker ile çırptım,sonra süt ve yağını bırakıp tekrar çırptım.
  2. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekledim.
  3. Sonra karnabaharlar bıçakla biraz irice kıydım yaklaşık bir orta boy kase dolusu kadar çıktı rondodan geçirmeyin çünkü kekin içinde karnabaharlar aynı kadar gibi eridi irice kalsınlar.
  4. Karnabaharı da ekleyince biraz çırpın ve kontrollü bir şekilde ününü ekleyin benim üç su bardağı iyi geldi ama kontrollü ekleyin unlar bazen değişiklik gösteriyor sonra ceviz içini ekledim.
  5. Çırpma işlemi bitince yağlanmış kek kalıbına susamları serptim ve üzerine kek hamurunu boşaltıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim.
  6. Servis tabağına alıp dilimledim ve hemen tadına baktım sonuç mükemmeldi gerçekten lezzetli ve bir okadarda harika olmuştu,karnabaharlı kendine has olan kokusunu şeker ve yumurtanın birleşmesi daha baskın çıkmış.
  7. Şule dalbudak youtube kanalimda videolu anlatımı ile yayında hemen link veriyorum . İzlemeden geçmeyin.
Karnabaharlı Cevizli Keki Fotoğraflı Yapılışı

858,498Konular
982,567Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt