Karnı Yarık Tanımı İçin Gereçler
- 7-8 adet patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 2 kuru soğan
- 3diş sarımsak
- 7 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabıber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tutam dere otu
- Tuz
Karnı Yarık Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bir saat beklettikten sonra sıvı yağda kızartıyoruz.
- Bir çizik atıp ortasını acıyoruz yaptığımız kıyma harcından dolduruyoruz.
- Üzerine salçalı su yapıyoruz biberleride az kızartıyoruz.
- İkiye bölüp paylaştırıyoruz üstlerine sulu salçayı üzerine çıkacak biçimde koyuyoruz.
- Domates kesip koymayı unutmayın afiyet olsun.