
Karnıbahar Aşkı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet küçük uzunluk karnabahar
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 250 gram kıyma
- 1 adet havuç
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Karnıbahar Aşkı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavamızda soğan ve sarımsakları kavuruyoruz.
- Onlar kavrulurken içerisine kıymayı da ek ediyoruz.
- Materyallerimizi kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
- Daha sonra jülyen doğradığımız havuçları da ekliyoruz.
- Kesim parça ayırdığımız karnabaharları da ek ederek kısık ateşe alıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
- Karnabaharlar yumuşadıktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ek edip kaynatıyoruz. (suyu az gelirse göz kararı biraz daha koyulabilir. ) gerisinden haşlanmış nohutları ekliyoruz.
- Biraz tuz, kara biber, pul biber ekledikten sonra kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz.
- Dilerseniz üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.