
Karnıbahar Yaprak Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- Karnabahar yaprakları
- 1 baş soğan
- 4 çorba kaşığı domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Su
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Karnıbahar Yaprak Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yapraklar güzelce yıkanır doğranır.
- Saplarını biraz küçük doğramalıyız tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- İçine bir kaşık kimyon koyalım haşladığımız suyu dökmüyoruz.
- Bir tavada soğanı sarımsağı yağ ile kavuralım salçayı domatesi ilave edelim.
- Sosu kavurduktan sonra haşladığımız sebzeyi tavaya ilave edelim güzelce karıştıralım.
- Ayırdığımız yarım su bardağı suyu içine dökelim.
- Tuzu, kırmızı biber ilave edip güzelce kavurup servis tabağına alıp üzerine yoğurt koyup servis yapalım. Afiyet olsun karnabahar yapraklarının da faydası var çöpe atmayalım salatası dolması kavurması yapılabilir kolestrole iyi geldiği biliniyor.