Karnıbahardan Kısır (Gerçeğinden Ayırt Edemeyeceksiniz Çok Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane orta uzunluk karnabahar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 3-4 yaprak marul
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam kuzu kulağı
- Yarım limon
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Karnıbahardan Kısır (Gerçeğinden Ayırt Edemeyeceksiniz Çok Lezzetli) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak karnabaharı kesimlere ayıralım güzelce yıkayalım.
- Daha sonra rondada kısırlık bulgur büyüklüğüne gelene kadar çekelim.
- Bir tavaya sıvıya ve ince doğranmış kuru soğanı alalım kavuşalım.
- Kavurma süreci bittikten sonra içine salçamızı ve tercih ettiğimiz baharatları ekleyelim karıştıralım.
- Daha sonrada çekilmiş karnabaharı ekleyelim karnabahar yumuşayıncaya jandarma pişirelim suyunu uygunca çeksin.
- Dilek ettiğiniz yeşillikler doğrayalım ve karnabaharla birleştirelim.
- Kısır büsbütün kişinin zevkine nazaran değiştirilebilir. Baharat ve yeşilliğini zevkinize nazaran ayarlayın. Hepinize afiyet olsun.