Karnıyarık Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg hazır yufka 6 tane olacak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ayçiçek yağ
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram dana kıyma
- 5 adet iri soğan
- 5 adet yeşil biber
- 6-7 adet domatesin rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası yada domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Karnıyarık Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir bardak çiçek yağı bir bardak zeytin yağı bir bardak un sirke ve tuzu bir kaba alıp çırpıcıyla çırpıyoruz.
- Çıkmış olduğumuz bu karışıma bir adet yufkayı açıp üzerine sürüyoruz tekrar bir yufka ekleyip tekrar karışımı sürüp yufkayı sekize bölüyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz kıyma içine yaklaşık iki yemek kaşığından fazla katıp sarıyoruz.
- Bildiğimiz üzere içi kıymanın üzerine soğanı biberi domatesi ve maydanozu hepsini robottan çekip üzerine katıp baharatları ekleyip yoruyoruz hiç harcımız bundan oluşuyor.
- Varmış olduğumuz börekleri tepsiye dizip üzerine kalan yağlı karışımdan sürüp ortasını bıçakla kesiyoruz.
- 1 kg yufkadan toplamda 24 adet böreğimiz çıkıyor buda iki tepsi oluyor. Lezzeti birebir bildiğimiz pide üzere çıtır çıtır tam kıvamında deneyin pişman olmayacaksınız.