Karnıyarık Börek (Günlük Yufka İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 3 tane günlük yufka
- 1 baş kuru soğan
- 1 domates
- 2 tane yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
- Yarım yemek kaşığı biber salçası yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ,karabiber, pul biber, 7 bahar
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı (sarısı üstüne)
Karnıyarık Börek (Günlük Yufka İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağımızı tavaya alalım.
- Kıymayı suyu çekene kadar kavuralım.
- İnce ince doğradığımız soğan ve biberleri üzerine ekleyelim kavuralım.
- Daha sonra salçasını ekleyelim kabuğu soyulmuş doğranmış domatesi ekleyelim.
- Baharat ,sarımsak ,maydanoz onu da ekleyelim bu şekilde 5 dakika kaynasın.
- Harcımız soğuyana kadar ıslatmak için sosunu hazırlayalım.
- Yumurtanın sarısını sorsak atmayalım.
- Üzerine sürmek için ayrılalım yufkalarımızı üçgen bir şekilde keselim.
- Soğuyan harçtan uç kısmını kaşık ile dolduralım.
- Kenarlardan kapatıp rulo halinde saralım isterseniz normal tepsiye dizebilirsiniz ben yapışmasın diye yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
- Hepsini bu işlemi uygulayalım yumurta sarısını sürüp bıçak yardımıyla orta kısmından keselim.
- Ben davul fırında pişirdim. 25 dakikaya pişti ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.