Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg yufka
- 600 gram kıyma
- 2 adet soğan
- Tuz
- Toz biber
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı margarin
- 4 su bardağı su
- Domates
- Biber
Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları rendeleyip kıymayla kavurduktan sonra baharatları ekleyip soğumasını bekliyoruz.
- Daha sonra yağları eritip suyla karıştırıyoruz.
- Yufkayı tek kat şekilde serip üzerine fırça ile her yerine karışımı sürüp üzerine ikinci katı seriyoruz ve tekrar fırça ile karışımı sürüyoruz.
- Daha sonra pizza gibi dilimliyoruz ben 8 parçaya bölüyorum kıymayı ortalayıp sigara böreği gibi sarıyoruz çok sıkı olmayacak şekilde.
- Daha sonra ortasından açıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp domates ve biberle süslüyoruz. Fırında 40 dk 200 derecede pişirdim. Ben siz kontrol ediniz.