
Karnıyarık İçin Buzluk Patlıcan (Pratik) Tanımı İçin Gereçler
- İstediğin kadar patlıcan
- 1 su bardağı sıvıyağ
Karnıyarık İçin Buzluk Patlıcan (Pratik) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları yıkayıp kurulayalım kuyruklarını keselim ortalarından bi kesik atalım.
- Yağımızı tavaya alalım ısıtalım.
- Patlıcanları ısınan yağın içine alalım her tarafını çevire çevire kızartalım üzerlerine azıcık tuz serpelim.
- Kızaran patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
- Yağını çekip salınca buzluk poşetlerine koyup derin dondurucada koruma edebilirsiniz.( ani gelen konuklar için ve meskende yemek yoksa acil bi işiniz varsa çabucak buzluktan çıkarıp yapabileceğiniz nefis bi yemek için karnıyarıklık patlıcan ).