Karnıyarık (Kızartamadan Patlıcanın En Sağlıklı Hali) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 – 1, 5 su bardağı su
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 200 gram kıyma
Karnıyarık (Kızartamadan Patlıcanın En Sağlıklı Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı bıçakla delik delik yapıp 200° fırında közlüyoruz.
- Daha sonra aradım o açıp soğumaya bırakıyoruz.
- İç harcımız için kıymayı kavuruyoruz.
- Ardından soğan, sarımsak ve biberi kavuruyoruz.
- Daha sonra domates, tuz ve baharatları da ekleyip, kenara alıyoruz.
- Ortasına kestiğimiz patlıcan, iç harcımızı dolduruyoruz ve tencereye alıyoruz.
- Salça ve suyu da (içine bir adet kesme şeker atın) karıştırıp döküyoruz, su azalırsa ekleyebilirsiniz. Bu lezzete bayılacaksınız, tencere de pişmiş karnıyarığınız hazır. Şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun. ????.