Karnıyarık (Közlenmiş Patlıcan İle) Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağı
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Tatlı toz biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- Tuz (Eğer salçanız tuzsuz ise)
Karnıyarık (Közlenmiş Patlıcan İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları uygunca yıkıyoruz ve alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz. Fırını ızgara ayarına alalım ve patlıcanlara bıcak ile darbeler atalım ve fırında közlenmesini sağlayalım.
- İç harcı için soğanı ve sarımsağı küp biçimde doğrayıp zeytinyağı ve sıvıyağı koyduğumuz ve ısıttığımız tavaya ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
- Salçaları ekleyip tekrar kavuralım ve kıymayı ek edelim eze eze kavurmaya devam edelim, yaklaşık 5-6 dakika kadar.
- Baharatları ve suyu da ekleyelim ve biraz pişirmeye bırakalım (Suyunu hafif çekmiş olsun ). Közlenmiş patlıcanların ortalarını açıyoruz ve içini hafif tuzlayıp zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Kıymalı harcı patlıcanların içine dökelim üzerilerine de sivri biberlerle süsleyelim. Kıymalı harcın olduğu tavaya salçamızı ve suyu ekleyelim ve salça eriyene kadar karıştıralım.
- Son olarak salça sosumuzu gezdirelim tepsiye ve fanlı ayarda olan fırına sürelim (190 derece) Biberlerin üzeri kızarana kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun.