Karnıyarık Poğaça (Mayasız Çabuk Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta (2 sinin sarısı üstüne sürülecek)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- 1 kase istediğiniz peynir çeşidi
- 1 demet maydanoz
- 2 adet yumurta sarısı ve susam
Karnıyarık Poğaça (Mayasız Çabuk Poğaça) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yoğurt,sıvı yağ,bir tam ve 2 yumurtanın beyazı ,tuzunu iyice karıştıralım ve unu azar azar ilave ederek yoğuralım.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim 5 dakika yoğuralım.
- Üzerini kapatalım ve 10 dakika dinlendirelim.
- Peyniri ezelim ,maydanozu kıyalım içine katalım iç harcımız hazır.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak beze yapalım. Bu hamurdan 19 adet çıktı.
- Bezeyi çay tabağı büyüklüğünde elimizle bastırarak açalım iki yan tarafına çizik atalım .
- Ortaya peynirli içten koyalım ve poğaça bezesinin kenarını sağa ve sola katlayalım.
- Ortası açık olacak şekilde yağlanmış veya pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpelim ve 180 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim. Puf puf kabaran yumuşacık karnıyarık poğaçalarımız hazırdır. Fırından çıkarınca üzerine bir örtü ile kapatalım kurumasın. Afiyet olsun ????.