Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli İçin Materyaller
- 6 adet patlıcan (Büyük uzunluk ise ikiye bölünebilir)
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 4/3 çay bardağı sıcak su
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları çizgili formda soyup yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin. Sudan alınan patlıcanları yıkadıktan sonra suyunu havlu yardımıyla düzgünce kurulayın.
- Kurulanan patlıcanları evvelce ısıtılmış az yağ dökülmüş tavada çevirerek kızartın. Patlıcanlar kızarırken bir tavaya kıymayı kavurmaya bırakın kıyma kavrulunca içine soğan ve biberi koyun.
- Biraz karıştırdıktan sonra domates ve baharatlarını koyup çay bardağından biraz daha az olan sıcak suyu dökün 5 dakika kaynamaya bırakın ve ocağı kapatın.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt yardımıyla fazla yağını alın ve borcamınıza yerleştirin. Patlıcanları bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını düzeltip kıyma harcını kendi isteğinize nazaran içerisine yerleştirin.
- Salça ve sıcak suyu kapta güzelce karıştırıp patlıcanların kenarlarına dökün !üzerine dökmeyin !. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırına sürerek 20-25 dakika pişiriniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun