Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnıyarık Tarifi Pratik Lezzetli

Karnıyarık Tarifi Pratik Lezzetli
0
17

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karniyarik-tarifi-pratik-lezzetli.jpg

Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli İçin Materyaller

  • 6 adet patlıcan (Büyük uzunluk ise ikiye bölünebilir)
Kıyma Harcı İçin
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet orta uzunluk biber
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 4/3 çay bardağı sıcak su
  • 200 gram kıyma
Sos İçin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları çizgili formda soyup yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin. Sudan alınan patlıcanları yıkadıktan sonra suyunu havlu yardımıyla düzgünce kurulayın.
  2. Kurulanan patlıcanları evvelce ısıtılmış az yağ dökülmüş tavada çevirerek kızartın. Patlıcanlar kızarırken bir tavaya kıymayı kavurmaya bırakın kıyma kavrulunca içine soğan ve biberi koyun.
  3. Biraz karıştırdıktan sonra domates ve baharatlarını koyup çay bardağından biraz daha az olan sıcak suyu dökün 5 dakika kaynamaya bırakın ve ocağı kapatın.
  4. Kızaran patlıcanları havlu kağıt yardımıyla fazla yağını alın ve borcamınıza yerleştirin. Patlıcanları bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını düzeltip kıyma harcını kendi isteğinize nazaran içerisine yerleştirin.
  5. Salça ve sıcak suyu kapta güzelce karıştırıp patlıcanların kenarlarına dökün !üzerine dökmeyin !. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırına sürerek 20-25 dakika pişiriniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)
 
858,496Konular
981,662Mesajlar
29,732Kullanıcılar
ozgurcexSon üye
Üst Alt