![karniyarik-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/23/karniyarik-tarifi.jpg)
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- 250 gram kıyma
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
- Evvel karnıyarık olacak patlıcanları alacalı soyalım ve fırında kızarana kadar pişirmeye bırakalım.
- O ortada soğanları biberleri ve domatesi küp küp doğrayalım.
- Tencereye kıymayı alalım, biraz yağ katalım kavrulsun .
- Sonra soğan ve biberi ekleyelim onlarıda kavuralım.
- Sonra domates ve baharatları da ekleyelim sonra bir kaşık domates salçası ve yarım kaşık biber salçası katalım biraz pişsin altını kapatalım.
- Kızaran patlıcanların içini açıp hazırladığımız içten katalım.
- Daha sonra 1 bardak su ile bir tatlı kaşığı salçayı katıp karıştırıp üstüne dökülür.
- 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun ????????.