Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 6-7 adet patlıcan
- 700 gram kıyma
- 3-4 adet soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 fincan zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 çay bardağı su
- Patlıcanların üzerine sürmek için yarım fincan zeytinyağı
- Yarım fincan zeytinyağı
- 3 bardak su
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları çizgili soyup tuzlu suya koyuyoruz.
- Soyduğumuz bir aralığı bıçakla çiziyoruz.(evde topan patlıcan olduğu için onları kullandım)( üzerini bıçakla artı, çarpı formunda çiziyoruz ).
- Sonra suyunu sıkıp hafif tuzluyoruz.
- Fırçayla yağ sürüp 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kıymayı ocağa alıyoruz, suyunu çekince yarım fincan zeytinyağı ve rondodan geçirdiğimiz soğanları ek ederek kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra ince doğradığımız biberleri de ek ediyoruz.
- Kavrulan harcımıza domates ve biber salçamızı ve baharatları ekleyerek 1 çay bardağı su ekliyoruz.
- Suyunu hafif çekince ocağı kapatıyoruz.
- Pişen patlıcanları bıçakla çizdiğimiz yerini kaşıkla biraz eziyoruz.
- Kıymalı harcımızı kaşıkla yerleştiriyoruz.( topan patlıcanların içini alıp kıymalı harçla karıştırıp o denli doldurdum).
- Üzerini domates ve biberle süslüyoruz.
- İki kaşık salçayı üç bardak suyu karıştırarak üzerine döküyoruz.
- 180-190 derecede biberler biraz kızarana kadar pişiriyoruz.