Karnıyarık (Tavuktan) Tanımı İçin Gereçler
- 2 kesim tavuk göğsü
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- Sarımsak
- Maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Toz biber
- Kekik
- Köri
- Tuz
- Yağ
Karnıyarık (Tavuktan) Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletelim. Bu süreç sayesinde patlıcanın acılığı sarfiyat.
- İç harcı için; tavuk göğsünü minik minik doğrayın üzerine biraz tuz ve karabiber serpip ellerinizle harmanlayın (Bu süreç tavuk göğsünün yavan olan tadını lezzetlendirir ) bir tane tavayı ocağa ekleyin tava uygunca ısınınca tavukları tavaya atın.
- Tavuklar suyunu çekince yağ ekleyip biraz kavurun, daha sonra üzerine ince ince doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip orta ara karıştırın.
- Ocağı söndürmeye yakın baharatları ve tuzu ekleyin biraz daha kavurup ocağın altını kapatın.
- Hazırladığınız harca en son maydanozu ince ince doğrayıp içine ekleyin.
- Tuzlu suda bekleyen patlıcanları çıkarıp kağıt havlu yahut pak bir bezle üstünde kalan suları silin.
- Patlıcanları dikey olacak formda küçük bir bıçakla karınlarına uzunlamasına bir çizik atıp yağda kızartın.
- Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin, çizdiğiniz kısımları ayırıp içine iç harcından doldurun.
- Bütün patlıcanları doldurduktan sonra üzeri için sos hazırlayın.
- Sos için bir yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçasını bir kaseye alın içine bir diş sarmısak ve baharatları ekleyin, biraz sıcak su koyup güzelce karıştırın.
- Sosu da tepsiye gezdirdikten sonra, karnıyarıkları evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin ve servis edin.