Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnıyarık Yemeği

Karnıyarık Yemeği
0
14

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Karnıyarık Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak

Karnıyarık Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları alacalı soyup yıkayıp, kurulayın.
  2. 4 yemek kaşığı sıvı yağ fırça ile patlıcanları yağlayalım. Tavaya alıp üzerine kapağı kapatıp, kısık ateşte çevirerek kızartalım. Ben ayrıyeten iki tane kapya biber de kızarttım. Karnıyarık üzere iç harç koyup, hazırlayacağım. Çok hoş oluyor.
  3. Diğer yandan kıyma, bir tane kapya biber, küçük küçük doğranmış soğan az yağ ile yeterlice kavuralım. Üzerine salçaları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Ardından toz biber, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip karıştıralım. En son ince kıyılmış maydanoz ekleyelim. Patlıcanların içini çatal ile hafif ezelim birazda tuzlayalım.
  5. İçine harçtan koyup üzerine domates koyalım. Yeşil biberleri ortadan ikiye bölüp bölüp tepsi yada borcama yerleştirelim. Sarımsaklarıda soyup, tepsiye koyalım.
  6. İki su bardağı sıcak suya bir tatlı kaşığı biber salçası ile sos yapıp, patlıcanların üzerine ekleyip, fırına verelim. 20 yada 25 dk pişmesi kâfi olacaktır. Servise hazır afiyet olsun ????
Karnıyarık Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt