Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 2 kilo patlıcan
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 1 kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
- Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.
- Soğanı ekleyip baharatları ekleyip salçayıda ekleyip kavuralım .
- Pişince altını kapatıp patlıcanları soyup kızartalım.
- Sonra içini kıymayla doldurup üstene biber ve domatesleri dizelim .
- Salçalı sos yapıp dökelim.
- 180 derece fırına atalım.