Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates rendesi
- 1 kaşık domates ve biber salçası
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup kesmeden tencerede bol kızgın yağda kızartalım.
- Onlar kızarırken tavamıza soğan ,biberleri ,sarımsak koyup zeytinyağ ile kavuralım.
- Akabinde içine kıymamızı koyup kavurmaya devam edelim.
- İçine domates rendemizi, salçamızı attıktan sonra 2 dk daha kavuralım ,alalım ocaktan.
- Patlıcanlarımızı tepsiye alıp içini yaralım, kıymamızı koyalım.
- Üzerine domates dilimleri ve biber koyalım.
- Başka bi kapta salçalı sos hazırlayıp tepsimize dökelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .