Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates yada domates sos
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Maydanoz
Kızartmak İçin
  • Sıvıyağ

Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır. İç materyalini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
  2. Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine kıyma eklenerek sotelemeye devam edilir. Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
  3. En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır. Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık yardımıyla açılır içerisine iç harçtan koyulur.
  4. Farklı bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür. İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilirsiniz.
  5. 180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun???????????? Nefis bir anne yemeği vazgeçilmezi olan karnıyarık tanımı ????????
 
858,505Konular
982,671Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt