
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 7 adet küçük uzunluk patlıcan
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp kuruluyoruz. Bir kaç yerine bıçak batırıp sıvı yağ koyduğumuz tencerede gerili önlü kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.
- Yemeği yapacağımız tepsiye patlıcanları koyup orta kısımlarını yarıp açıyoruz. Tavaya tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Akabinde ince doğranmış biberleri ekliyoruz. Soğanlar ve biberler yumuşayınca kıymayı alıp kavuruyoruz. Akabinde salçayı ve rendelenmiş sarımsakları ek edip kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Son olarak baharatlarını ek edip karıştırıp ocaktan alıyoruz. Patlıcanların orta kısımlarına kıymalı harcı paylaştırarak yerleştiriyoruz. Üzerine biber domates koyuyoruz.
- Sosu için salçayı ve suyu ve tuzu karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz. Evvelce ısıttığımız 200 derece fırında sosu kıvam alıp biberler ve domateslerin üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.