Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karniyarik-1.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 7 adet küçük uzunluk patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları yıkayıp kuruluyoruz. Bir kaç yerine bıçak batırıp sıvı yağ koyduğumuz tencerede gerili önlü kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.
  2. Yemeği yapacağımız tepsiye patlıcanları koyup orta kısımlarını yarıp açıyoruz. Tavaya tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  3. Akabinde ince doğranmış biberleri ekliyoruz. Soğanlar ve biberler yumuşayınca kıymayı alıp kavuruyoruz. Akabinde salçayı ve rendelenmiş sarımsakları ek edip kavurma sürecine devam ediyoruz.
  4. Son olarak baharatlarını ek edip karıştırıp ocaktan alıyoruz. Patlıcanların orta kısımlarına kıymalı harcı paylaştırarak yerleştiriyoruz.  Üzerine biber domates koyuyoruz.
  5. Sosu için salçayı ve suyu ve tuzu karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz. Evvelce ısıttığımız 200 derece fırında sosu kıvam alıp biberler ve domateslerin üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt