Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet patlıcan
- 2 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 tane domates
- Yeşil biber
- 1 kase kıyma
- Karabiber, tuz
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları pijamalı soyup tuzlu suda bekletelim.
- Sıva yağda pembeleşinceye kadar kızartalım.
- Fırın kabına alalım.
- Sonra bir tavada küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuralım.
- Üzerine kıyma ve baharatları ekleyip kavuralım.
- En son domatesi rendeleyip pişirelim.
- Sonra patlıcanların içini dolduralım.
- Harçtan kalan suyu atmayalım üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp patlıcanın altına dökelim.
- 180 derecede pişirelim.