Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnıyarık

Karnıyarık
0
32

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kemer patlıcan
  • 1 kg kıyma
  • 2 tane orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
Patlıcanları kızartmak için
  • 2 su bardağı sıvı yağı
Üstüne sos için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • Biraz yağ

Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymamızın üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Suyunu çeken kıymamıza sıvı yağı ve doğradığımız soğan ve sarımsağımızı ekliyoruz soğanların diriliği gidene kadar pişiyoruz.
  3. Pişen harca salça ve baharatları ekliyoruz.
  4. 2 dk kadar karıştırdıktan sonra doğradığımız veya rendelediğimiz domatesleri de ekliyoruz.
  5. Domatesin suyunu kıyma çekene kadar arada karıştırarak 5 dk pişiriyoruz.
  6. Daha sonra.Patlıcanları yıkayıp pijamalı şekilde soyup yağda etrafı kızarana kadar kızartıyoruz.
  7. Kızarttığımız patlıcanları pişirme tepsimize alıyoruz.
  8. Orta yerini bıçak ve çatal yardımıyla açıyoruz.
  9. Açtığımız patlıcanların içini kıymalı harcımızdan ekliyoruz.
  10. Bütün patlıcanları bu şekilde doldurduktan sonra sosumuzu bir kasede karıştırıp üzerine gezdirerek kaşıkla döküyoruz.
  11. En son üzerine 4 de böldüğünüz domates ve biberleri de ekleyebilirsiniz size kalmış.
  12. Sonra fırında suyunu çekip pişene kadar 30- 35 dk pişiriyoruz.
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Karnıyarık Tarifi İcin Malzemeler *4 adet patlıcan *250 gram kadar kıyma *1 adet orta boy soğan *23 diş sarımsak *3 adet yeşil biber *2 yemek kaşığı salca *1 adet domates *Sıvı yağ *Tuz *Karabiber *Pul biber *Tuz Karnıyarık Tarifi Yapılışı 1 *Patlıcanları alacalı soyup yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Sadece 2 Kaşık Yağ İle Kızartmadan Karnıyarık (Ağızda Lokum Gibi Eriyor) Tarifi İçin Malzemeler 6 veya 8 tane karnıyarıklık patlıcan500 gram orta yağlı kıyma4 tane çarliston biber2 tane domates1,5 yemek kaşığı acı tatlı salça1 baş kuru soğan3 diş sarımsakYarım demetten az maydanoz1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 5-6 adet patlıcan250 gram kıyma5 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet kuru soğan2 adet yeşil biber1 adet kapya biber2 adet domates1 dolu yemek kaşığı domates salçasıBir tutam maydanozKarabiber, pul biber,tuz( isteğe nazaran kimyon) Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Parmak Yedirten Karnıyarık Tanımım İçin Malzemeler Harcı için; 3 yemek kaşığı zeytinyağı400 gr kıymaBir demet maydanoz1 tatlı kaşığı tuz ,karabiber ve isteğe nazaran baharat sarımsak tozu da olabilir Diğer gereçler; 4 adet patlıcan1-2 adet taze biber1-2 domates süslemek için Parmak Yedirten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 6-7 adet patlıcan700 gram kıyma3-4 adet soğan4-5 adet yeşil biber1 yemek kaşığı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 fincan zeytinyağıTuz, karabiber, pulbiber1 çay bardağı suPatlıcanların üzerine sürmek için yarım fincan zeytinyağı Üzeri için sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt