Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk kilo patlıcan
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 büyük boy kuru soğan
- 3 diş orta boy sarımsak
- 1 tane küçük kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber kırmızı toz biber
- Kimyon tuz
- Sıvı yağ
- 1 tane biber ve domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 buçuk su bardağı su
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Öncelikle patlıcanların saplarını temizleyip inceltelim.Ardından yıkayalım .
- İsteyen pijama şeklinde keser isteyen benim gibi kabuklarıyla kızartır. Kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisine dizin.
- Ardından soğanı, sarımsağı ,biberleri ufak doğrayıp tavaya alalım ve kavuralım.
- Ardında kıymayı da ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Baharatları ,tuzu ekleyip 1 dakika daha pişirip kapatalım .
- Bir kaşık yardımıyla içini açıp içlerine harcı dolduralım ve kestiğimiz biberleri domatesleri ekleyelim .
- Ufak bi kapta 1 yemek kaşığı salçayı 1 buçuk su bardağı suyla seyreltelim tepsiye dökelim.
- 180 derecede pişirelim pişeni servis tabağına alalım ,afiyet olsun allah’a emanet olun ???? umarım beğenirsiniz.