
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta boy patlıcan
- 300 orta yağlı kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 silme tatlı, kaşığı tuz
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Göz kararı su
- Yarım tatlı kaşığı silme tuz
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yıkanır alacalı soyulur sap kısmı kesilir kızgın yağda kızartılır borcama alınır .
- Kesinlikle kızarttıktan sonra orta kısmını kesiyoruz öncesinde kesmeyin yağ çekmesin .
- Daha sonra kıymayı kavuruyoruz, rengi dönünce kuru soğanlar incecik kıyılır kavrulur .
- Daha sonra salça ilave edilir onun da kokusu çıkınca baharatlar eklenir karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Daha sonra maydanozları incecik kıyıp ekleyip karıştırıyoruz.
- Çizik açıp genişlettiğimiz patlıcanların içini kıymalı harç ile dolduruyoruz .
- Üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyip salça ,tuz ,su, karıştırıp üzerinden döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fanlı olarak pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.