Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
33

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
İç harcı için;
  • 300 orta yağlı kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 silme tatlı, kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
Salçalı sosu;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Göz kararı su
  • Yarım tatlı kaşığı silme tuz

Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları yıkanır alacalı soyulur sap kısmı kesilir kızgın yağda kızartılır borcama alınır .
  2. Kesinlikle kızarttıktan sonra orta kısmını kesiyoruz öncesinde kesmeyin yağ çekmesin .
  3. Daha sonra kıymayı kavuruyoruz, rengi dönünce kuru soğanlar incecik kıyılır kavrulur .
  4. Daha sonra salça ilave edilir onun da kokusu çıkınca baharatlar eklenir karıştırıp altını kapatıyoruz.
  5. Daha sonra maydanozları incecik kıyıp ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Çizik açıp genişlettiğimiz patlıcanların içini kıymalı harç ile dolduruyoruz .
  7. Üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyip salça ,tuz ,su, karıştırıp üzerinden döküyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecede fanlı olarak pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,556Mesajlar
30,294Kullanıcılar
Üst Alt