elektronikci
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 2 domates
- 1 yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Bir kaç dal maydanoz
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı 2 santim kalınlığında iri şekilde dilimleyelim tuzlu suda bekletelim daha sonra sularını süzelim fırın tepsisinede önlü arkalı yağlayalım fırında yumuşayana kadar pişirelim.
- Öte yandan soğanımızı kıymamızı kavuralım, baharatları ilave edelim.
- Son olarak maydanozu koyup fırında yumuşayan patlıcanlarımızı çatalla içlerini yumuşatalım, kıymadan içlerine koyalım.
- Üzerlerine domates ve biber koyalım, 1 yemek kaşığı salçayı sulandırıp, üzerine dökelim. Fırında pişirelim dinlendirdikten sonra servis yapın.
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı