Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet küçük uzunluk patlıcan (Büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
  • 3 adet sivri biber (İsteğe bağlı)
Kıymalı harç için;
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları çizgili soyalım ve 20 dk tuzlu suda bekletelim. (yağ çekmemesi için)
  2. Peçete ile suyunu alalım ve az yağda kızartalım.
  3. Soğanı kavuralım, kıymayı ekleyelim, sonrasında biber ve sarımsağı da ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
  4. Domatesleri de doğrayıp ekleyelim ve üzerine tuz ve baharatları ekleyelim.
  5. Kavrulunca ocaktan alalım.
  6. Patlıcanların ortasını yaralım ve içine kıymalı harçtan koyalım.
  7. Patlıcanların üzerine birer dilim domates ve yarım biber koyalım.
  8. Başka bir yerde 1 yemek kaşık salçayı, 1 şu bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların ortalarına dökelim.
  9. Daha evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 30 dakika pişirelim. (isteğe bağlı karnıyarık tenceresinde de tıpkı müddette pişirebilirsiniz.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt