Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
21

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
İç harcı için;
  • 2 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle alacalı soyup tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanı kuruladıktan sonra kızdırdığımız sıvı yağ da çevire çevire kızartalım.
  2. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektirelim.
  3. İç harcı için biraz sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım.
  4. Daha sonra kıymayı da ek edip kavurmaya devam edelim.
  5. Doğranmış biber ve sarımsağı ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
  6. Küp küp doğranmış domatesi tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  7. Üzerine sıcak suyu ek ederek 5 dk kaynatalım ve ocağı kapatalım.
  8. Kızarttığımız patlıcanları fırın kabına alalım.
  9. Patlıcanların ortalarını kaşık ile açtıralım ve içerisini düzeltelim.
  10. Kıymalı iç harcı ile patlıcanları dolduralım.
  11. Bir kapta domates salçası ve sıcak suyu salça çözülünceye kadar karıştıralım.
  12. Daha sonra hazırladığımız salçalı sosu fırın kabına dökelim ve evvelden ısıttığımız fırında 170 derecede yaklaşık 25 dk pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt