
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 2 adet biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle alacalı soyup tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanı kuruladıktan sonra kızdırdığımız sıvı yağ da çevire çevire kızartalım.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektirelim.
- İç harcı için biraz sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım.
- Daha sonra kıymayı da ek edip kavurmaya devam edelim.
- Doğranmış biber ve sarımsağı ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
- Küp küp doğranmış domatesi tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyu ek ederek 5 dk kaynatalım ve ocağı kapatalım.
- Kızarttığımız patlıcanları fırın kabına alalım.
- Patlıcanların ortalarını kaşık ile açtıralım ve içerisini düzeltelim.
- Kıymalı iç harcı ile patlıcanları dolduralım.
- Bir kapta domates salçası ve sıcak suyu salça çözülünceye kadar karıştıralım.
- Daha sonra hazırladığımız salçalı sosu fırın kabına dökelim ve evvelden ısıttığımız fırında 170 derecede yaklaşık 25 dk pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.