Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnıyarık

Karnıyarık
0
17

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
karni-yarik.jpg

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet büyük patlıcan (çok büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet patates
Kıyma harcı için;
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için ;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fırını 180 derecede ısınması için açalım.
  2. Patlıcan çizgi soyup, yarım saat yağı çekmemisi için tuzlu suda bekletin.
  3. İyce yıkadıktan sonra havlu yada peçete yardımı ile suyu çektirin.
  4. Az yada patlıcanları kızartın , 2 adet biber 2 adet patates kızartın.
  5. Daha sonra birebir tavada doğranmış soğan kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biber sarımsak ekleyerek bir süre daha kavurun.
  6. Küp küp doğradığımız domates, biber tuzu karabiber kimyon ekleyerek bir süre daha kavurun.
  7. Üzere bir çay bardağı su ekleyerek biraz daha kaynasın.
  8. Bir tepsi alalım patlıcanları içine koyalım.
  9. Patlıcan karın içini yavaşça oyarak iç harcını doldurun.
  10. 6 adet patlıcanların içine yetecek formda iç harcımızı koyalım.
  11. Daha sonra kızarttığımız sivri biber ve patates tepsin boş olan yerlerine koyalım.
  12. Sosunu yapalım; Farklı bir yerde bir yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı sıcak suyu, suda ezerek patlıcanların ortasına dökelim.
  13. Daha sonra 180 derece ışığımız fırın 20-25 dk pişmeye alalım.
Afiyet olsun.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt