Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet büyük patlıcan (çok büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
- 2 adet sivri biber
- 2 adet patates
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
- 200 gr kıyma
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını 180 derecede ısınması için açalım.
- Patlıcan çizgi soyup, yarım saat yağı çekmemisi için tuzlu suda bekletin.
- İyce yıkadıktan sonra havlu yada peçete yardımı ile suyu çektirin.
- Az yada patlıcanları kızartın , 2 adet biber 2 adet patates kızartın.
- Daha sonra birebir tavada doğranmış soğan kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biber sarımsak ekleyerek bir süre daha kavurun.
- Küp küp doğradığımız domates, biber tuzu karabiber kimyon ekleyerek bir süre daha kavurun.
- Üzere bir çay bardağı su ekleyerek biraz daha kaynasın.
- Bir tepsi alalım patlıcanları içine koyalım.
- Patlıcan karın içini yavaşça oyarak iç harcını doldurun.
- 6 adet patlıcanların içine yetecek formda iç harcımızı koyalım.
- Daha sonra kızarttığımız sivri biber ve patates tepsin boş olan yerlerine koyalım.
- Sosunu yapalım; Farklı bir yerde bir yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı sıcak suyu, suda ezerek patlıcanların ortasına dökelim.
- Daha sonra 180 derece ışığımız fırın 20-25 dk pişmeye alalım.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı