Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnıyarık

Karnıyarık
0
122

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı şişe domates
  • 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için;
  • 2 adet yeşil biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 2 su bardağı su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
  2. Daha sonra kağıt havlu ile kuruladığımız patlıcanları ortadan ikiye bölüp kızgın yağda hafif kızarmasını sağlayalım. (patlıcanlar büyük olduğu için 2ye böldüm ben siz isterseniz bölmeyebilirsiniz. )
  3. Kızarttığımız patlıcanları uygun bir borcama alıp kıymalı harcımızı geçelim ????
  4. Patlıcanları kızarttığımız tavanın içerisine zeytinyağını alalım.
  5. Soğanları da ek edip güzelce kavuralım.
  6. Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ek edip kavuralım.
  7. Kıymalar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  8. Daha sonra üzerine biberleri ve sarımsakları ekleyip 1-2 dk daha kavuralım.
  9. Kavrulan harcımıza salça, şişe domates ve tüm baharatları ekleyip 5 dk daha kavurma süreci yapalım ve ocağın altını kapatalım.
  10. Kıymalı sosumuzda hazır olduğuna nazaran tüm gereçleri buluşturma vakti ???? patlıcanlarımızın üzerine çizgi atıp ortadan açalım.
  11. Hazır olan kıymalı harcımızı patlıcanın içerisine dolduralım.
  12. Tüm materyal bitene kadar birebir süreci yapalım.
  13. En son olarak üzerine yeşil biberleri koyalım.
  14. Diğer taraftan hazırlamış olduğumuz salça sosumuzu da karnıyarıkların üzerine gezdirdikten sonra evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun ????????.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patlıcan Ve Patates Karnıyarık (Karnıyarık Tenceresinde) Tanımı İçin Gereçler 5 adet patlıcan2 adet büyük patates6 adet yeşil biber2 adet domates (1 tanesi içine rendelenecek, 1 tanesi yemeğin üzerine)2 büyük diş sarımsak1 adet kuru soğan1 demet maydanoz150 gram kıyma1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 4 adet patlıcan1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) İç harcı için: Yarım kilo kıyma1 çay bardağı su1 adet soğan2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı ucu ile karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan İç harcı için; 2 adet soğan250 gram kıyma2 adet biber2 diş sarımsak2 adet domatesTuzKarabiberPul biberKırmızı toz biber1 çay bardağı sıcak su Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı sıcak su Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 8-10 adet orta boy patlıcan Kıymalı harcı için; 500 gram kıymaYarım çay bardağı zeytinyağı1 büyük boy soğan6 adet kırmızı-yeşil biber2 adet orta boy domates1 çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı kimyon2 tatlı kaşığı kırmızı toz biberTuz Sosu için; 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kemer patlıcan1 kg kıyma2 tane orta boy soğan2 diş sarımsak2 orta boy domates1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağÇay kaşığı ucu karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuz Patlıcanları kızartmak için 2 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt