Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kemer patlıcan
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı şişe domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 2 su bardağı su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
- Daha sonra kağıt havlu ile kuruladığımız patlıcanları ortadan ikiye bölüp kızgın yağda hafif kızarmasını sağlayalım. (patlıcanlar büyük olduğu için 2ye böldüm ben siz isterseniz bölmeyebilirsiniz. )
- Kızarttığımız patlıcanları uygun bir borcama alıp kıymalı harcımızı geçelim ????
- Patlıcanları kızarttığımız tavanın içerisine zeytinyağını alalım.
- Soğanları da ek edip güzelce kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ek edip kavuralım.
- Kıymalar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Daha sonra üzerine biberleri ve sarımsakları ekleyip 1-2 dk daha kavuralım.
- Kavrulan harcımıza salça, şişe domates ve tüm baharatları ekleyip 5 dk daha kavurma süreci yapalım ve ocağın altını kapatalım.
- Kıymalı sosumuzda hazır olduğuna nazaran tüm gereçleri buluşturma vakti ???? patlıcanlarımızın üzerine çizgi atıp ortadan açalım.
- Hazır olan kıymalı harcımızı patlıcanın içerisine dolduralım.
- Tüm materyal bitene kadar birebir süreci yapalım.
- En son olarak üzerine yeşil biberleri koyalım.
- Diğer taraftan hazırlamış olduğumuz salça sosumuzu da karnıyarıkların üzerine gezdirdikten sonra evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun ????????.