Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karpatka (Profiterolün Pasta Hali)

Karpatka (Profiterolün Pasta Hali)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Karpatka (Profiterolün Pasta Hali) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • (125 gr) Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 125 gram tereyağı
Üzerine
  • Pudra şekeri

Karpatka (Profiterolün Pasta Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Vanilya ve tereyağı hariç hepsini karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz.
  2. Sıcakken vanilyaları ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Tamamen soğuyunca oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip çırpıyoruz.
  4. Hamuru için tencereye su, margarin ve tuz konularak kaynayıp erimesini bekliyoruz.
  5. Unu ek edip güzelce yediriyoruz.
  6. Ocaktan alıp büsbütün soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan karışıma kabartma tozunu ve yumurtaları tek tek ilave ederek mikserle çırpıyoruz (yumurtaların hepsini birden kırmayacağız tek tek karışıma yedirmek önemli).
  8. Fırını 165 derecede uygunca ısıtıyoruz.
  9. Hamurun yarısını kelepçeli kalıpta ya da olağan tepside yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.
  10. İkinci hamuru da tekrar tıpkı halde pişiriyoruz.
  11. Soğuyunca birinci katı kalıba tekrar alıp kremayı döküyoruz. İ
  12. kinci parçayı da koyup dolapta en az iki saat bekletiyoruz.
  13. Pudra şekeri serpip dilimleyerek servis ediyoruz.Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????????
Karpatka (Profiterolün Pasta Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt