Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karpatka Tarifi

Karpatka Tarifi
0
24

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
karpatka-tarifi-1.jpg

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler


Krema için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 450 gram süt
  • 150 gram tereyağı
  • Vanilin
Hamur için;
  • 3 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çimdik tuz

Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Krema için yumurta sarısı şekeri çırp.
  2. Süt, nişasta ekle karıştır ocağa al göz göz olana kadar pişir.
  3. Tepsiye yay streçle buzdolabında soğut.
  4. Tereyağını çırp, soğuyan karışımdan azar azar ekleyerek çırp. İsteğe göre vanilin ekle. Tereyağ tadından rahatsız olursanız. Krema hazır.
  5. Hamur için su ve tereyağını tencerede kaynayan kadar erit.
  6. Tuz ekle karıştır. Altını kıs un ekle 3-4 dk pişir.
  7. Ocaktan al hafif soğusun yumurtaları teker teker ekle karıştır.
  8. Hamuru 2’ye böl 20 cm kalıba koy.
  9. 180 cde yaklaşık 20 dk pişir. Dışı kıtır olacak.
  10. Kalan hamuru da aynı şekilde pişir.
  11. Elimizde 2 parça oldu.
  12. 20 cmlik kalıba 1 parçayı oturt.
  13. Üzerine kremayı bastırarak sür.
  14. Üzerine diğer parçayı kapat.
  15. Buzdolabında en az 2 saat beklet.
  16. Üzerine pudra şekeri serp.
Afiyet olsun.

Karpatka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt