Karpatka Tarifi İçin Malzemeler
Krema için;
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 450 gram süt
- 150 gram tereyağı
- Vanilin
- 3 yumurta + 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 1 parmak az un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 çimdik tuz
Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için yumurta sarısı şekeri çırp.
- Süt, nişasta ekle karıştır ocağa al göz göz olana kadar pişir.
- Tepsiye yay streçle buzdolabında soğut.
- Tereyağını çırp, soğuyan karışımdan azar azar ekleyerek çırp. İsteğe göre vanilin ekle. Tereyağ tadından rahatsız olursanız. Krema hazır.
- Hamur için su ve tereyağını tencerede kaynayan kadar erit.
- Tuz ekle karıştır. Altını kıs un ekle 3-4 dk pişir.
- Ocaktan al hafif soğusun yumurtaları teker teker ekle karıştır.
- Hamuru 2’ye böl 20 cm kalıba koy.
- 180 cde yaklaşık 20 dk pişir. Dışı kıtır olacak.
- Kalan hamuru da aynı şekilde pişir.
- Elimizde 2 parça oldu.
- 20 cmlik kalıba 1 parçayı oturt.
- Üzerine kremayı bastırarak sür.
- Üzerine diğer parçayı kapat.
- Buzdolabında en az 2 saat beklet.
- Üzerine pudra şekeri serp.
Karpatka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı