Karpatka Tanımı İçin Gereçler
Kreması ı̇çin materyaller;
- 125 gram margarin
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 paket vanilin
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 adet yumurta
Karpatka Tanımı Yapılışı
- İlk olarak krema için süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısını karıştırıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldığımız kremaya vanilin ve margarini ekleyip çırpıyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için tencereye margarini, su ve tuzu ekleyip eritiyoruz.
- Eridikten sonra üzerine unu ekleyip helva kıvamına getiriyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız hamuru ocaktan alıp birinci sıcaklığı çıkınca kabartma tozunu ekliyoruz.
- Yumurtaları teker teker ekleyip, hamura uygunca yediriyoruz.
- Hamurun yarısını altına yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıbın tabanına yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 35 dakika pembelerine kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra kalan hamuru da birebir şekilde pişiyoruz.
- Pastanın soğuyan alt katını kelepçeli kalıba koyuyoruz ortasına kremamızı koyup üzerine 2. Katımızı koyuyoruz ve dolapta 2-3 saat bekletiyoruz.