Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karpatka

Karpatka
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karpatka-1.jpg

Karpatka Tanımı İçin Gereçler


Kreması ı̇çin materyaller;
  • 125 gram margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 paket vanilin
Hamuru ı̇çin;
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 adet yumurta

Karpatka Tanımı Yapılışı

  1. İlk olarak krema için süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısını karıştırıp göz göz olana kadar pişirelim.
  2. Ocaktan aldığımız kremaya vanilin ve margarini ekleyip çırpıyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru için tencereye margarini, su ve tuzu ekleyip eritiyoruz.
  4. Eridikten sonra üzerine unu ekleyip helva kıvamına getiriyoruz.
  5. Daha sonra hazırladığımız hamuru ocaktan alıp birinci sıcaklığı çıkınca kabartma tozunu ekliyoruz.
  6. Yumurtaları teker teker ekleyip, hamura uygunca yediriyoruz.
  7. Hamurun yarısını altına yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıbın tabanına yayıyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 35 dakika pembelerine kadar pişiriyoruz.
  9. Daha sonra kalan hamuru da birebir şekilde pişiyoruz.
  10. Pastanın soğuyan alt katını kelepçeli kalıba koyuyoruz ortasına kremamızı koyup üzerine 2. Katımızı koyuyoruz ve dolapta 2-3 saat bekletiyoruz.
 
858,497Konular
981,904Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt