elektronikci
FD Üye
![karpatka.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/10/karpatka.jpg)
Karpatka Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı sut
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarisi
- 2 paket vanilya
- 125 gram tereyağı
- Pudra şekeri
- Dileğe nazaran süsleyebilirsiniz
Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel krema imali ile başlayalım. Tereyağı ve vanilya hariç tüm materyaller tencereye alınıp ocağın orta ateşinde göz göz olana kadar çırpıcı ile çırparak pişirelim.
- Piştikten sonra vanilya ve yağımızı atıp güzelce yedirelim öteki kaba boşaltıp üzerini streç filimleyip soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için yağı suyu ve tuzu tenceremize alıp yağımız eriyene kadar bekleyelim akabinde unumuzu ek edip helva kıvamına gelmesini sağlayalım.
- Ocaktan alıp soğumasını sağlayalım kabartma tozunu atıp güzelce yedirelim. Yumurtalarımızı tek tek atıp mikserle güzelce yumurtaları hamura yedirelim fakat tek atıp karıştırın hepsini bir anda atmayın.
- Hamurumuzu ikiye bölüp kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim güzelce eşit biçimde hamurumuzu dağıtalım. 2 başka hamur olacaktır.
- Evvelce ısıtılmış 165 derecede 35 dakika pişmeye bırakalım. Piştikten sonra kelepçemizden çıkartıp 2. Hamurumuzu dökelim kalıbımıza onuda 35 dakika pişirmeye bırakalım.
- Piştikten sonra soğuması için kenarda bekletelim. Birinci çıkan hamurumuzun üzerine yapmış olduğum kremamızı güzelce yayalım üstüne 2. Hamurumuzu koyup pudra şekeri serpelim ve dilediğiniz üzere süsleyin.