teknolojiuzmani
FD Üye
Karpatka Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 paket vanilya
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı su
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 adet yumurta
- Pudra şekeri
Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremasını hazırlayalım. Uygun bir tencereye vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri alalım ve çırparak göz göz olana kadar pişirelim.
- Krema koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip çırpalım ve soğuması için üzerini kapatıp kenara alalım.
- Hamuru içinde yine tencereye su tereyağ ve tuzu alalım. Tereyağ eriyince içine unu ekleyip helva kıvamına getirelim.
- Yoğunlaşıp helva gibi olduğunda ocaktan alalım ilk sıcağı çıktığında kabartma tozunu ekleyelim.
- Daha sonra içine 4 adet yumurtayı tek tek katalım. Her bir yumurta da hamurun iyice çırpılması gerekiyor.
- Hamur hazır olduğunda kelepçeli kalıpta önce hamurun yarısını daha sonra diğer yarısını 165 derecede 35 dakika pişirelim.
- Eğer aynı kalıptan iki tane varsa aynı anda pişirilebilir. Hamurlar pişip soğuduktan sonra bir hamur alta arasına hazırladığımız krema ve üstüne diğer hamuru koyuyoruz.
- Üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz. Afiyet olsun .