Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karpatka

Hoş geldin! cacacacacaca tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Karpatka
0
32

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
karpatka.jpg

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 4 adet yumurta
  • 250 ml su
  • 150 gram un ( bir su bardağına yakın )
  • 120 gram tereyağ
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Ben bu hamurdan iki kere yaptım, ince olmasını isterseniz bu ölçülerde yapıp hamuru ikiye bölüp ayrı tepsilerde yapıp pişirebilirsiniz
Kreması için;
  • 750 ml süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için;
  • Orman meyveleri (İstenilen meyveler )

    Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?
    Not EkleTarifi Yazdır
Hazırlanışı
  1. Hamuru için tencereye su ve tereyağını alıp eritiyoruz, yavaşça karıştırarak unu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  2. Hamur haline getirip ocaktan alıyoruz.
  3. Yumurtaları tek tek çırpma teliyle karıştırarak ekliyoruz.
  4. Kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırıyoruz, kek kalıbına alıp 180 derece fırında 30-35 dk kızarana kadar pişiyoruz.
  5. Kreması için, tencereye malzemeleri alıyoruz karıştırıyoruz, en son tereyağını ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  6. Üzerini streçfilm ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  7. Pasta çemberine önce alt taban hamuru koyup üzerine kremamızı koyuyoruz.
  8. Üstüne diğer yarısını koyup pudra şekeri serpiştirip meyvelerle süslüyoruz, afiyet olsun hepimize ✨.
Karpatka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt