Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karpatka

Karpatka

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
karpatka.jpg

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 125 gram tereyağı (Yoksa margarin kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır her ikisi de olur)
  • 2 paket vanilya
  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında olsun)
  • 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
  • Dilediğiniz meyve (Ben sade olmasını tercih ettim)

Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kremayı hazırlayalım. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  2. Ocaktan aldıktan sonra vanilyaları ekleyip, karıştıralım. Kremanın üzerini streç filmle kapatıp soğumasını bekleyelim. Soğuyunca tereyağını ekleyip, mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  3. Hamuru için bir tencereye tereyağı, su ve tuzu alıp kaynamasını bekleyelim. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edelim ve helva kıvamına gelene kadar 2-3 kavuralım.
  4. Ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım. Hepsini birden koymuyoruz. Önemli olan yumurtaları hamura tek tek yedirmek.
  5. Yuvarlak kelepçeli kalıba hamurun yarısını kaşıkla yayalım. Önceden ısıttığımız 165 derecelik fansız fırının alttan ikinci basamağına koyalım ve 35 dakika pişirelim. Aynı işlemi hamurun diğer yarısı için de yapalım.
  6. Önceki pişirdiğimiz katı kelepçeli kalıba yerleştirelim. Şişen yani kabaran yüzü üste gelecek. Ardından kremamızı yayalım. En sonki katı da üzerine kapatalım.
  7. Üzerini bir streç filmle kapatıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim. Tüketmeden önce üzerine pudra şekeri serpelim. Dilerseniz meyvelerle süsleyebilir ya da benim gibi sade tercih edebilirsiniz. ????.
Not: Kelepçeli kalıbımın ölçüsü 25 cm’dir. Daha kabarık ve kalın olsun isterseniz kalıp ölçüsünü küçültebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. ????.

Karpatka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,594Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt