teknolojiuzmani
FD Üye

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı (Yoksa margarin kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır her ikisi de olur)
- 2 paket vanilya
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında olsun)
- 1 adet yumurta sarısı
- Pudra şekeri
- Dilediğiniz meyve (Ben sade olmasını tercih ettim)
Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremayı hazırlayalım. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyaları ekleyip, karıştıralım. Kremanın üzerini streç filmle kapatıp soğumasını bekleyelim. Soğuyunca tereyağını ekleyip, mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Hamuru için bir tencereye tereyağı, su ve tuzu alıp kaynamasını bekleyelim. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edelim ve helva kıvamına gelene kadar 2-3 kavuralım.
- Ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım. Hepsini birden koymuyoruz. Önemli olan yumurtaları hamura tek tek yedirmek.
- Yuvarlak kelepçeli kalıba hamurun yarısını kaşıkla yayalım. Önceden ısıttığımız 165 derecelik fansız fırının alttan ikinci basamağına koyalım ve 35 dakika pişirelim. Aynı işlemi hamurun diğer yarısı için de yapalım.
- Önceki pişirdiğimiz katı kelepçeli kalıba yerleştirelim. Şişen yani kabaran yüzü üste gelecek. Ardından kremamızı yayalım. En sonki katı da üzerine kapatalım.
- Üzerini bir streç filmle kapatıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim. Tüketmeden önce üzerine pudra şekeri serpelim. Dilerseniz meyvelerle süsleyebilir ya da benim gibi sade tercih edebilirsiniz. ????.
Karpatka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı