bilgisayarci
FD Üye
Karpatka Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşıgı nişasta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 125 gram margarin
- 2 paket vanilya
Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için; 1 bardak suyu ,125 gram tereyağı ve bir fiske tuzu yeterlice kaynatalım. Daha sonra bir bardak unu ekleyip soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra kabartma tozunu ekleyelim. 4 adet yumurtayı teker teker kırıp, çırpalım. Kıvam alan hamurun yarısını tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yayalım.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Diğer yarısını da birebir şekilde kelepçeli kalıpta pişirelim. Kreması için, süt, un, nişasta ve şekeri koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
- En son tereyağını ve vanilyayı ekleyip altını kapatalım. Kelepçeli kalıptan çıkarmadan pişirdiğimiz 2 hamurun ortasına kremayı sürelim. Dolapta bir gece bekletelim.
- Üstüne pudra şekeri eleyerek meyvelerle süsleyelim. Herkese afiyet olsun!!!.