elektronikci
FD Üye
Karpuz Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı haşlanmış robottan çekilmiş ıspanak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 çay bardağı un kontrollü ekleyin
- 1 çay bardağı dan iki parmak eksik şeker
- 1 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı nar suyu (Vişne sosu da olur )
- 1 silme tatlı kaşığı nişasta
- 3 çay kaşığı şeker
Karpuz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ile yumurtayı beyazlayana kadar çırpın.
- Sonra sırası ile önce sıvılar sonra katılar olmak üzere karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin süresi fırından fırına fark edebilir.
- Keki pişerken muhallebisini hazırlayıp koyulaşıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonrasında sosunu hazırlıyoruz.
- Kek ılımaya başlayınca önce muhallebiyi sonra sosu üzerine döküp afiyetle yiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun….