Karpuz Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200ml bardak)
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardaği ıspanak püresi
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta unu
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya şekeri
- Yarım bağ ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım avuç çilek
- Yarım avuç frambuaz
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta unu
- 1 çay bardağı şeker
- Damla çikolata
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Karpuz Pasta Tanımı Yapılışı
- Evvel 170 derece alt üst ayarda fırınınızı ısıtın.
- Kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayın.
- Ispanak püresi için; Sıvıyağ ve ıspanağı robottan geçirin.
- 3 yumurta ve şekeri güzelce çırpın sıcak suyu döküp tekrar çırpın sıvı yağı döküp çok az çırpın.
- Ispanak püresini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sonra eleyerek un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin çırpın ve yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Tezgaha kek kalıbını üç kez vurun ve ısınmış fırına keki koyup 35- 40 dakika pişirin.
- Fırından almadan evvel kürdan testi yapın.
- Fırından çıkan keki biraz dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartın.
- Üzerine şekerli suyu dökün (pudra şekeri ve sıcak suyu karıştırıp).
- Kremayı pişirin.Krema için süt ,un ,nişasta,şekeri karıştırın .
- Ocağınızı yakın kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kıvam alınca vanilya şekeri ve tereyağ ı ekleyin karıştırın.
- Ben bir iki dakika miksere vurun kremayı daha pürüzsüz olsun.
- Ilıyan keke kremayı dökün.
- Meyveli sos için; Bütün gereçleri sos tenceresine koyup pişirin.
- Pişince kremanın üzerine dökün.
- Tam kenarına dökmeyın.
- Sonra soğuyunca isterseniz kenarlarına hindistan cevizi dökün.
- Üzerinide damla çikolata ile süsleyin deneyeceklere afiyet olsun çok hoş bir pasta.
Biraz uğraştırıcı gelebilir size fakat kıymet her vakit yapmıyoruz ????.