Karpuz Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket sahnesteif
- 80 gram çilek
- 50 ml su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Damla çikolata
Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için yumurta ve şekeri mixerle çırpın.
- Ispanakları sıvı yağ ile robot dan geçirip püre haline getirin.
- Ispanağı kek harcına döküp kısaca karıştırın.
- Daha sonra un ve kabartma tozunu kek harcına eleyin ve yavaşça karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 170°c alt üst ayarda 30 dakika pişirin.
- Bir kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Keki soğumaya bırakın.
- Kreması için sıvı krema, vanilya şeker ve sahnesteifı mixer ile çırpın.
- Kremayı soğumuş olan pastanın üzerine sürün.
- Sosu için tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyup göz göz olunca ya kadar pişirin.
- Pişen sosu blenderden geçirin ve ılımaya bırakın.
- Ilıyan sosu kremanın üzerine gezdirin.
- Damla çikolata ile pastayı süsleyin.
Afiyet olsun!.
Karpuz Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı