Karpuz Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi (haşlamadan yaptım)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Çilek yada orman meyveli sos
- Damla çikolata
- (bu sosu ben kendimde yapıyorum, kırmızı reçellerin tanesiz kısmıyla, yada hazır meyve suyuyla.) ️️️
- 2 su bardağı sulandırılmış reçelin tanesiz kısmı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Karpuz Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım.
- Daha sonra öbür materyalleri ekleyip daha düşük ayarda biraz daha çırpalım.
- Margarinle yağladığımız tart kalıbına kek hamurumuzu döküp, 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika denetim ederek pişirelim. (fırından fırına pişirme müddeti değişebilir).
- Keki fırına sürünce kremamızı yapmaya başlayalım.
- Tereyağı ve vanilya hariç başka materyalleri tencereye alıp pişirelim.
- Kıvam alınca ocağı kapatıp tereyağını, vanilyayı ekleyip biraz mikserle çırpalım.
- Fırından çıkan kek soğuyunca üzerine ılıyan kremamızı eşit halde yayalım.
- Meyveli sosunu da pişirip soğuyunca en üste yayalım.
- Damla çikolata ile süsleyip 2, 3 saat buzdolabında dinlendirelim. (hazır sos kullanacaksınız paketin üzerindeki tarife nazaran pişirin) ????????.
Karpuz Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.