Diyetisyen Gökhan Elbay, yaz mevsiminin önemli yiyeceklerinden biri olan karpuzun lezzeti ve serinletici özelliğinin yanı sıra sağlık durumu açısından da çoğu faydası bulunduğunu söyledikarpuzunfaydalari5c43d61352455jpegalt Karpuzun faydalarıAynı zamanda bulundurduğu potasyum ile de böbreklerin daha iyi çalışmasını sağladığı için; vücuttan sodyumun böbrekler kadar atılmasını hızlandırır Artı sodyumun vücuttan atılması sonucunda da tansiyon dengelenir, yürek işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riski azalır dedikarpuzunfaydalari5c43d6135c195jpegalt Karpuzun faydalarıKarpuz çoğu vitamin, mineral ve gıda öğelerini yapısında bulundurduğunu açıklayan Elbay, “ İçerdiği laykopen maddesiyle karpuz, vücudu kanserlere karşı iyi koruduğu aşina çoğu vitaminden (A ve E vitamini) 2 ila 10 kat daha pozitif koruyabilmektedirkarpuzunfaydalari5c43d6137a0edjpegalt Karpuzun faydalarıBulundurduğu potasyum ile kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine tezgâhtar olurken laykopenle beraber bireyi kalp krizi riskine karşı korurkarpuzunfaydalari5c43d6138c1bcjpegalt Karpuzun faydaları Karpuz yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini düzenlenmesi, yüksek su içeriğiyle kişide tokluk duygusal sağlaması ve düşük enerji içermesi (100 gramında 26 kalori) ile Perhiz yapanlarında favori meyvesidirkarpuzunfaydalari5c43d61395cd9jpegalt Karpuzun faydaları
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.