Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kartopu Kurabiye

Kartopu Kurabiye
0
35

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kartopu-kurabiye-1.jpg

Kartopu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket margarin (250 gr)oda ısısında
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un
Bulamak için;
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri

Kartopu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için; bir kaba yumuşamış margarini, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı alalım. Bir kaşık yahut spatula yardımı ile margarini güzelce dağılıp kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Güzelce açıp, yumuşatmış olalım margarini bu süreci yapmamız hamurumuzun daha çabuk toparlanması ve unu daha az koymamız için kıymetlidir bu süreci yapmazsanız unu koyarken elinizin ısısından yağ eriyip, yumuşadıkça daha fazla un isteyecektir o yüzden birinci etapta bu süreci yapıyor.
  3. Daha sonra elimizle deva edip, 5 su bardağı unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edelim. Bütün unu ekledikten sonra hamur kıvam alacaktır ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır.
  4. Unu getirince hamurla fazla oynamayın ve bırakın çabucak ,elinizin ısısında margarini eritmeyin toparlayınca bırakın.
  5. Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsimize minik minik tek lokmalık olacak halde dizel toplamda 2 tepsi çıkacaktır bol ve bereketli bir kurabiyedir isterseniz boyutumu büyük de yapabilirisiniz lakin küçük boyutlarsa daha zevkli oluyor yemesi.
  6. Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Bu mühlet fırınınıza nazaran değişir denetimli pişirin üzeri kızarmayacak beyaz kalacak içi pişince alin elinizle denetim edebilirsiniz.
  7. Bu ortada bulamak için hindistan cevizi ve pudra şekerini derin bir kapta uygunca karıştırın hazırda beklesin.
  8. Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeleri çabucak sıcak sıcak pudra şekeri ve hindistan cevizi karışımına bulayın uygunca soğuduktan sonra pudra şekerini çekmeyecektir o yüzden soğumasın kurabiyeler sıcak sıcak bulayın ve dinlendikten sonra servis edin bayatlamayan kurabiyedir istediğiniz vakit yiyebilirisiniz.
  9. Kaç tane yediğinizi sayamayacağınız ağızda dağılan şahane bir kurabiyedir katiyetle deneyin pişman olmazsınız. Görüntülü ve ayrıntılı tanım instagram sayfamda mevcuttur oradan da takip edip tanımlarımı izlemeyi ve beğenmeyi unutmayınnn. semainstablog ????.
Kartopu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt