Kasap Köfte Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 adet soğan rendesi
- Bir tutam maydanoz
- Çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık su
Kasap Köfte Tanımı Yapılışı
- Geniş bir kapta bütün gereçler eklenip karıştırılır.
- Su eklenerek kıyma toparlanana kadar yoğurulur 10 dk buzdolabında 2 saat bekletilir.
- Daha sonra şekillendirip ister yağda ister 1zgara tavada pişirilir.